غذای مورد علاقه من

آموزش غذاهای خاص و خوشمزه

غذای مورد علاقه من

آموزش غذاهای خاص و خوشمزه

طرز تهیه شیرینی بهشتی خانگی خوشمزه و مجلسی با دستور آسان

طرز تهیه شیرینی بهشتی خانگی با 3 روش ویژه و متفاوت


مواد لازم برای شیرینی بهشتی

  • آرد نخودچی    125 گرم
  • آرد برنج    125 گرم
  • آرد گندم    250 گرم
  • پودر قند    175 گرم
  • روغن جامد    225 گرم
  • پودر هل    1/2 قاشق چایخوری
  • پودر پسته و خرفه برای تزئین    به میزان لازم


دستور پخت شیرینی بهشتی


1. طرز تهیه شیرینی بهشتی خانگی

پودر قند را به همراه روغن جامد به دمای محیط رسیده به مدت 5 تا 7 دقیقه مخلوط می کنیم تا بافتی کرمی پیدا کند.


2. مرحله دوم تهیه شیرینی آردی

هر سه مدل آرد را به همراه بکینگ پودر و هل از الک عبور داده و به تدریج به روغن و پودر قند می افزاییم و ورز می دهیم تا خمیر منسجمی بدست بیاید.


3.مرحله سوم

در این مرحله می توانید خمیر را به سه قسمت تقسیم کرده و به یک قسمت 1 قاشق غذاخوری پودر کاکائو افزوده و به یک قسمت زعفران غلیظ دم شده و کامل ورز دهید حالا سه رنگ خمیر برای تهیه شیرینی داریم. در این زمان خمیر را داخل پلاستیک چرب شده ای بگذارید به مدت 4 ساعت استراحت دهید.


4. مرحله چهارم

حالا داخل قیف مخصوص شیرینی ماسوره به شکل شکوفه قرار دهید. از خمیر داخل آن ریخته کمی فشار دهید و داخل سینی فر شکوفه بزنید. اگر هم قیف در دسترس نداشتید به اندازه یک فندق درشت از خمیر برداشته بین دو دست گلوله کنید با چاقو روی آنها شیار ایجاد کرده و با پودر پسته یا خرفه تزیین کنید.


5. مرحله پنجم پخت شیرینی بهشتی

حالا شیرینی ها را داخل فر با دمای 175 درجه سانتی گراد به مدت 15 دقیقه بپزید بعد از پخت اجازه دهید خنک شود و بعد از تابه خارج کرده داخل ظرف درب دار چیده و جای خنک قرار دهید.


منبع: بهترین غذاهای خانگی

طرز تهیه خورشت گوجه سبز خوشمزه و مجلسی به صورت مرحله به مرحله

طرز تهیه خورش گوجه سبز


مواد لازم برای خورش گوجه سبز (آلوچه)

  • آلوچه    100 گرم
  • گوشت خورشتی    250 گرم
  • پیاز    2 عدد
  • سبزی    300 گرم
  • زعفران دم شده    1 قاشق غذا خوری
  • نمک، فلفل، زردچوبه و روغن    به میزان لازم


دستور پخت خورش گوجه سبز (آلوچه)


1. طرز تهیه خورشت گوجه سبز مجلسی

ابتدا آلوچه ها را شسته و آنها را پاک کنید و اجازه دهید تا خشک شوند. سبزی را هم شسته بعد از خشک شدن ساطوری کنید.

 


2. مرحله دوم

در این مرحله پیاز ها را رنده کرده و داخل قابلمه ای ریخته و با مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس گوشت را به همراه فلفل، زرد چوبه اضافه می کنیم و تا جایی که رنگ گوشت عوض شود گوشت را تفت می دهیم. روی آنها آب جوشیده می ریزیم و اجازه می دهیم تا گوشت کاملا پخته شود.


3. مرحله سوم 

سبزی را داخل تابه ای با روغن کاملا تفت می دهیم و آماده می گذاریم.


4. مرحله چهارم

حالا گوشت را تست می کنیم اگر کاملا پخته شده سبزی و گوجه سبز ها را به خورشت افزوده، نمک غذا را اندازه می کنیم و اجازه می دهیم تا خورشت کم آب شود و به روغن بیفتد. حالا زعفران را اضافه می کنیم و در کنار چلوی ایرانی سرو و نوش جان کنید.


منبع: غذای خانگی

طرز تهیه کیک خیس شکلاتی ساده و خوشمزه و پر طرفدار

کیک خیس دستور توسط ملکا - کوکپد


مواد لازم برای کیک خیس شکلاتی (کیک براونی)

  • کره 100 گرم
  • شکلات 200 گرم
  • شکر 1/2 پیمانه
  • آرد 3/4 پیمانه
  • تخم مرغ 3 عدد
  • پودر کاکائو 2 قاشق غذا خوری
  • وانیل 1/4 قاشق چایخوری


 طرز تهیه کیک خیس شکلاتی کافی شاپی


ابتدا آرد و پودر کاکائو را با هم مخلوط کرده و سه مرتبه الک کنید.


2. مرحله دوم تهیه کیک خیس براونی

حالا شکلات را به قطعات کوچک خرد کنید و به همراه کره روی بخار آب مخلوط کنید تا به شکل مایع شکلاتی تبدیل شود. به این مرحله که رسید؛ شکر را به آن افزوده و کاملا مخلوط کنید تا شکر داخل مواد حل شود، سپس اجازه می دهیم تا مواد خنک شود.


3. مرحله سوم کیک شکلاتی خیس

حالا تخم مرغ ها را دونه دونه به مواد اضافه کرده و حسابی مخلوط می کنیم و در نهایت وانیل را هم اضافه کنید.


4. مرحله چهارم 

سپس آرد را به تدریج اضافه کرده و با لیسک آرام و دورانی مخلوط می کنیم تا مواد کیک کاملا یکدست شود.


5. مرحله پنجم تهیه کیک خیس با فر

حالا داخل قالب 20سانتی مخصوص کیک را چرب کرده، کاغذ روغنی انداخته و مواد کیک را داخل قالب ریخته سطح آن را صاف کنید و داخل فر گرم شده با 180 درجه سانتی گراد گذاشته و بعد از 20 دقیقه تست پختن انجام دهید اگر دیواره های کیک از قالب فاصله گرفته بود کیک آماده است حالا آن را از فر خارج کرده روی توری برگردانید و اجازه دهید تا خنک شود و با گاناش یا شکلات رنده شده تزیین و نوش جان کنید.

طرز تهیه خورش کنگر مجلسی و خوشمزه با گوشت گوسفندی مرحله به مرحله

آموزش طرز تهیه خورش کنگر و اصول پخت خورشت کنگر خوشمزه


مواد لازم برای خورشت کنگر

  • گوشت خورشتی    250 گرم
  • کنگر    250 گرم
  • سبزی    200 گرم
  • پیاز    1 عدد
  • آبغوره یا لیمو عمانی    به میزان لازم
  • روغن، نمک، فلفل و زردچوبه    به میزان لازم

 

دستور پخت خورشت کنگر با گوشت و لپه


1. طرز تهیه خورشت کنگر

ابتدا پیاز ها را نگینی کرده و داخل قابلمه مناسبی با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شوند.


2. مرحله دوم پخت خورش کنگر

حالا گوشت را به همراه فلفل و زردچوبه تفت می دهیم تا زمانیکه رنگ گوشت تغییر کند سپس آب جوشیده به آن افزوده اجازه می دهیم تا پخت گوشت کامل شود.


3. مرحله سوم پخت خورشت کنگر

داخل تابه مناسبی سبزی را به همراه روغن سرخ می کنیم مثل (سبزی قورمه) در آخر کمی کنگر را هم سرخ می کنیم و به گوشت اضافه می کنیم و اجازه می دهیم خورشت یک ساعت دیگر بپزد و به روغن بیوفتد.


4. مرحله چهارم طرز تهیه خورش کنگر

در نهایت نمک و آبغوره غذا را اندازه می کنیم و در کنار چلوی ایرانی و سالاد شیرازی سرو می کنیم.


طرز تهیه خورش کنگر با لپه:

در صورت تمایل می توانید این خورشت را با لپه و رب هم تهیه کنید . برای این کار نیاز است بعد از پخت گوشت 100 گرم لپه پخته شده را با 2 قاشق رب تفت دهید و به همراه کنگر به گوشت اضافه کنید اجازه دهید تا کاملا جا بیوفتد.

طرز تهیه شیرینی شاه پسند خانگی با پیمانه خوشمزه و بی نظیر

شیرینی شاهپسند دستور توسط راضیه قدیمی - کوکپد


مواد لازم برای تهیه شیرینی شاه پسند با پیمانه

  • آرد سفید ۱ پیمانه ( ۱۲۵ گرم)
  • آرد نخودچی ۱پیمانه و ۱/۸ پیمانه ( ۱۲۵ گرم)
  • پودر قند ۳/۴ پیمانه ( ۱۲۵ گرم)
  • زرده ریز ۱ عدد
  • روغن جامد صاف ۱/۲ پیمانه کمی بیشتر ( ۱۲۵ گرم)
  • پودر هل ۱/۴ ق چای خوری


طرز تهیه شیرینی شاه پسند خانگی به دو روش


مرحله اول: تهیه روغن صاف قنادی

برای تهیه این شیرینی نمی توانید از روغن به صورت معمولی استفاده کنید زیرا وجود حباب های ریز در روغن باعث شل شدن خمیر می شود و حتما باید روغن را صاف کنید برای صاف کردن روغن مقداری که مد نظر دارید را روی بخار غیر مستقیم آب قرار دهید و گاهی هم بزنید تا روان و یکدست شود سپس داخل یک ظرف شیشه ای ریخته ولی درب ظرف را نگذارید و اجازه دهید در دمای محیط خنک شود سپس در یخچال نگهداری کنید.


مرحله دوم: هم زدن روغن و پودر قند

زرده و پودر هل و روغن صاف و پودر قند را داخل یک کاسه ریخته و به مدت ۵ دقیقه با همزن برقی خوب هم بزنید تا سبک و حجیم و کرم رنگ شود حتما در بین هم زدن با لیسک دور گیری کنید تا تمام روغن با مواد هم بخورد.


مرحله سوم: تهیه خمیر شیرینی شاهپسند

آرد نخود و آرد سفید را با هم مخلوط کنید و دو  بار الک کرده تا سبک شود سپس روی مواد فوق الک کنید تا خمیری بدست بیاد حالا خمیر بدست آمده را سه بار چرخ کنید تا نرم و لطیف شود و زمانی که در دست خمیر را گلوله می کنید بدون ترک باشد سپس خمیر را داخل یک نایلون گذاشته و بمدت ۱ ساعت در دمای محیط استراحت می دهیم.


مرحله چهارم: فرم دادن به شیرینی شاه پسند

از خمیر برداشته و در دست گرد کنید تا مانند گلوله شود اصلا نباید خمیر ترک داشته باشید و صاف و یکدست باشد سپس با فاصله از هم داخل سینی بچینید.


مرحله پنجم: پخت شیرینی شاه پسند با فر

فر را از قبل گرم کرده باشید و سینی فر را در فر قرار داده و بمدت ۲۰ دقیقه در دمای ۱۶۰ درجه صبر کنید تا شیرینی ها پخته شوند ولی نباید زیر شیرینی ها تغییر رنگ دهد و وقتی که از فر خارج کردید ۱ ساعت صبر کنید تا شیرینی ها به طور کامل خنک شوند سپس از روی سینی جدا کنید و مقداری از شیرینی شاه پسند را داخل شکلات زده و با مغز دلخواه کاور کنید. نوش جان


پخت شیرینی شاه پسند بدون فر

داخل تابه دو طرف دو لایه کاغذ روغنی قرار دهید و واشر دو تابه را خارج کنید و روی شعله پخش کن قرار دهید تا گرم شود سپس شیرینی را داخل تابه چیده و بمدت ۱۵ دقیقه اجازه دهید تا پخته شود اگر از تابه معمولی استفاده می کنید از دمکنی استفاده کنید.


نکات کلیدی در تهیه شیرینی شاه پسند

  1. با مقدار گفته شده حدود نیم کیلو شیرینی خواهید داشت.
  2. برای فر برقی و توستر دما را ۲۰ درجه کمتر انتخاب کنید.
  3. اگر بلافاصله از فر خارج کردید و از روی سینی جدا کنید شیرینی خرد می شود حتما زمان دهید تا خنک شود.
  4. می توانید شیرینی شاه پسند را با کره نیز تهیه کنید.
  5. چرخ کردن شیرینی باعث یکدست شدن و نرم شدن می شود پس اصلا نیاز به ورز دادن ندارد زیرا شیرینی به روغن می افتد.

منبع: آشپزی لذت بخش