مواد لازم برای تهیه شیرینی شاه پسند با پیمانه
طرز تهیه شیرینی شاه پسند خانگی به دو روش
مرحله اول: تهیه روغن صاف قنادی
برای تهیه این شیرینی نمی توانید از روغن به صورت معمولی استفاده کنید زیرا وجود حباب های ریز در روغن باعث شل شدن خمیر می شود و حتما باید روغن را صاف کنید برای صاف کردن روغن مقداری که مد نظر دارید را روی بخار غیر مستقیم آب قرار دهید و گاهی هم بزنید تا روان و یکدست شود سپس داخل یک ظرف شیشه ای ریخته ولی درب ظرف را نگذارید و اجازه دهید در دمای محیط خنک شود سپس در یخچال نگهداری کنید.
مرحله دوم: هم زدن روغن و پودر قند
زرده و پودر هل و روغن صاف و پودر قند را داخل یک کاسه ریخته و به مدت ۵ دقیقه با همزن برقی خوب هم بزنید تا سبک و حجیم و کرم رنگ شود حتما در بین هم زدن با لیسک دور گیری کنید تا تمام روغن با مواد هم بخورد.
مرحله سوم: تهیه خمیر شیرینی شاهپسند
آرد نخود و آرد سفید را با هم مخلوط کنید و دو بار الک کرده تا سبک شود سپس روی مواد فوق الک کنید تا خمیری بدست بیاد حالا خمیر بدست آمده را سه بار چرخ کنید تا نرم و لطیف شود و زمانی که در دست خمیر را گلوله می کنید بدون ترک باشد سپس خمیر را داخل یک نایلون گذاشته و بمدت ۱ ساعت در دمای محیط استراحت می دهیم.
مرحله چهارم: فرم دادن به شیرینی شاه پسند
از خمیر برداشته و در دست گرد کنید تا مانند گلوله شود اصلا نباید خمیر ترک داشته باشید و صاف و یکدست باشد سپس با فاصله از هم داخل سینی بچینید.
مرحله پنجم: پخت شیرینی شاه پسند با فر
فر را از قبل گرم کرده باشید و سینی فر را در فر قرار داده و بمدت ۲۰ دقیقه در دمای ۱۶۰ درجه صبر کنید تا شیرینی ها پخته شوند ولی نباید زیر شیرینی ها تغییر رنگ دهد و وقتی که از فر خارج کردید ۱ ساعت صبر کنید تا شیرینی ها به طور کامل خنک شوند سپس از روی سینی جدا کنید و مقداری از شیرینی شاه پسند را داخل شکلات زده و با مغز دلخواه کاور کنید. نوش جان
پخت شیرینی شاه پسند بدون فر
داخل تابه دو طرف دو لایه کاغذ روغنی قرار دهید و واشر دو تابه را خارج کنید و روی شعله پخش کن قرار دهید تا گرم شود سپس شیرینی را داخل تابه چیده و بمدت ۱۵ دقیقه اجازه دهید تا پخته شود اگر از تابه معمولی استفاده می کنید از دمکنی استفاده کنید.
نکات کلیدی در تهیه شیرینی شاه پسند
منبع: آشپزی لذت بخش