غذای مورد علاقه من

آموزش غذاهای خاص و خوشمزه

غذای مورد علاقه من

آموزش غذاهای خاص و خوشمزه

طرز تهیه زولبیا خانگی و خوشمزه در خانه با طعم قنادی

Image result for زئلبیا

مواد لازم برای زولبیا


مواد لازم برای تهیه شربت زولبیا

  • شکر: 2 پیمانه
  • آب: 1 پیمانه
  • گلاب: 1/2 پیمانه
  • زعفران دم کرده: 2 قاشق غذا خوری
  • آبلیمو: 2 قاشق غذا خوری


مواد لازم برای خمیر زولبیا

  • نشاسته گندم: 1 پیمانه
  • ماست: 1 پیمانه
  • آرد: 1 قاشق غذا خوری
  • بکینگ پودر: 1/2 قاشق مربا خوری
  • زعفران دم کرده: 1 قاشق چای خوری
  • روغن: به میزان لازم


دستور پخت زولبیا

1.طرز تهیه شربت زولبیا

برای تهیه شربت زولبیا ؛ آب و شکر را داخل ظرفی ریخته و بعد روی حرارت می گذاریم شکر که آب شد و شربت شفافی بدست آمد گلاب، آبلیمو و زعفران را به آن اضافه می کنیم و نهایتا 5 دقیقه قوام آمدن شربت زمان می برد.

2. طرز تهیه زولبیا خانگی

ابتدا ماست و نشاسته را با هم مخلوط می کنیم کاملا که نشاسته حل شد به آن بکینگ پودر، آرد و زعفران را افزوده و مخلوط می کنیم. حالا مواد را از یک صافی عبور داده روی آن را می پوشانیم و برای یک ساعت در محیط آشپز خانه استراحت می دهیم. بعد از گذشت یک ساعت آن را در قیف یکبار مصرف می ریزیم.

3. مرحله سرخ کردن زولبیا ها

در ظرف مناسب کوچکی تا نیمه روغن می ریزیم و اجازه می دهیم تا روغن کاملا داغ شود. حالا حفره ای کوچک سر قیف ایجاد کرده و آن را به صورت حلقه های به هم پیوسته داخل روغن می ریزیم اجازه می دهیم تا هر دو سمت زولبیا کاملا سرخ شود. سپس از روغن خارج کرده و داخل شربت ولرم فرو برده تا یکدست شربت بگیرد. سپس داخل صافی می گذاریم تا روغن اضافی آن خارج شود. زولبیای جذاب را در ظرف سرو قرار داده با پسته و بادام تزیین می کنیم.

طرز تهیه کباب چوبی با گوشت چرخ کرده در تابه با طعمی بی نظیر

Image result for کباب چوبی با گوشت


مواد لازم برای تهیه کباب چوبی با گوشت چرخ کرده

  • ۴۰۰ گرم گوشت چرخ کرده (مخلوط گوشت گوسفند و گوساله)
  • یک عدد پیاز
  • نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
  • روغن مایع به مقدار لازم
  • یک حبه سیر
  • یک قاشق غذاخوری پودر نان خشک
  • یک قاشق غذاخوری جعفری
  • یک عدد تخم مرغ

 

دستور پخت کباب چوبی با گوشت چرخ کرده

مرحله ۱

ابتدا یک عد پیاز را با آب شسته و با چاقو پوست می کنیم. سپس با رنده ریز پیاز را رنده می کنیم. آب پیاز را دور می ریزیم، زیرا باعث وا رفتن کباب می شود. پیاز رنده شده را در داخل یک ظرف می ریزیم.

مرحله ۲

اکنون ۴۰۰ گرم گوشت چرخکرده را با پیاز رنده شده ترکیب می کنیم. این مواد را به خوبی با دست ورز می دهیم تا ترکیب شوند.

مرحله ۳

در این مرحله یک حبه سیر را رنده کرده یا له می کنیم و به گوشت اضافه می کنیم. نمک و فلفل و زردچوبه را به مقدار کافی به گوشت اضافه می کنیم. کمی نان خشک یا پودر نان و یک عدد تخم مرغ را نیز به این مواد اضافه می کنیم. مواد را با دست به خوبی ورز می دهیم تا با هم ترکیب شوند. سپس به حالت ضربه ای این مواد را چندین مرتبه به دیواره ظرف می کوبیم تا گوشت کبابی منسجم و کشدار شود. روی ظرف حاوی مایه کباب را با سلفون پوشانده و مایه کباب را به مدت یک ساعت در داخل یخچال استراحت می دهیم.

مرحله ۴

سیخ های چوبی کباب را به مدت نیم ساعت در داخل آب ولرم خیس می کنیم تا سیخ ها در هنگام پخت نسوزند و گوشت کبابی سفت نشود. اکنون مایه گوشت را از یخچال بیرون آورده و به ۱۰ قسمت برابر تقسیم کرده و به شکل توپ تبدیل می کنیم.

مرحله ۵

یک کاسه آب در کنار گوشت قرار داده و دست خود را دائما نمدار می کنیم و توپ های گوشتی را ورز داده و به شکل یک سوسیس تبدیل می کنیم. سپس سیخ های چوبی را وسط این سوسیس های گوشتی فرو می کنیم.

مرحله ۶

اکنون یک ماهیتابه بزرگ را آماده کرده و در داخل آن روغن می ریزیم. ماهیتابه را بر روی شعله گاز قرار می دهیم و صبر می کنیم تا روغن به خوبی داغ شود. سپس کباب ها را در داخل روغن قرار داده و با حرارت متوسط همه سمت های کباب را به خوبی سرخ می کنیم. قفط توجه کنید که کباب را بیش از حد سرخ نکنید، زیرا خشک می شود. هنگامی که کباب ها به خوبی سرخ شدند، آنها را از ماهیتابه بیرون آورده و در یک ظرف همراه با انواع سبزیجات سرو می کنیم.


طرز تهیه خوراک جگر گوسفند یا گوساله با سیب زمینی ساده و مرحله به مرحله

Image result for طرز تهیه خوراک جگر


مواد لازم برای تهیه خوراک جگر

  • جگر نیم کیلو
  • پیاز ۲ عدد
  • سیر ۳ حبه
  • رب گوجه فرنگی ۱ ق غذا خوری
  • آب جوش ۱ لیوان
  • سیب زمینی ۲ عدد
  • گوجه ۲ عدد
  • نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه خوراک جگر

مرحله اول ( تفت پیاز و سیر )

ابتدا پیاز را خلالی خرد کرده و داخل ماهی تابه با مقداری روغن خوب تفت می دهیم تا طلایی و سبک شود و سپس سیر رنده شده را به مخلوط مون اضافه می کنیم تا عطر و بوی سیر خارج شود. سپس گوجه فرنگی نگینی شده را اضافه می کنیم و مقداری تفت می دهیم.

مرحله دوم ( اضافه کردن جگر )

جگر را خرد کرده به مخلوط مون اضافه می کنیم و تفت می دهیم. سپس زردچوبه و فلفل سیاه و نمک را به همراه رب گوجه فرنگی اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا خامی رب گرفته شود و خوش رنگ شود.

مرحله سوم ( پخت خوراک جگر )

یک لیوان آب جوش را به تابه اضافه می کنیم و درب تابه را می گذاریم و اجازه می دهیم تا خوب بپزد و آب خوراک تبخیر شود.

سیب زمینی را نگینی خرد کرده و سرخ می کنیم.

پس از اتمام پخت خوراک جگر، آن را در ظرف سرو ریخته و با سیب زمینی سرخ شده تزئین می کنیم.

نکات و فوت و فن های پخت  خوراک جگر

  1. می توان مقداری قارچ و یا فلفل دلمه به دلخواه به موادمون اضافه کنیم.
  2. دل و قلوه را به دلخواه می توان به جگر اضافه کرد.
  3. می توان هم از جگر سفید و هم از جگر سیاه استفاده کرد ولی رسپی اصلی با سیاه می باشد.
  4. می توان از چربی نیز استفاده کرد.
  5. رب انار را می توان جایگزین رب گوجه کرد.


طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پرسنتی و خوشمزه مرحله به مرحله

Image result for ترشی بادمجان شکم پر تبریزی


مواد لازم برای ترشی بادمجان شکم پر

  • بادمجان 10 عدد
  • سرکه 1/5 لیتر
  • نمک 2 قاشق چایخوری
  • ادویه ترشی 2 قاشق مربا خوری
  • سیر 1 بوته
  • فلفل سبز (تند ترشی) 10 عدد
  • سبزی ترشی شامل: خالواش، نعناع و چوچاق 500 گرم

دستور پخت ترشی بادمجان شکم پر

1. آماده سازی بادمجان ها

ابتدا بادمجان ها را با پوست می شوییم روی شکم بادمجان ها برش طولی می زنیم سپس داخل ظرفی از سرکه در حال جوش انداخته تا فقط کمی نرم شوند و سپس از روی حرارت برداشته بادمجان ها را از داخل سرکه درآورده و می گذاریم کمی خشک شوند.

2. آماده سازی مواد داخل شکم ترشی بادمجان

سبزی شسته و خشک شده را ساطوری و ریز می کنیم. (توجه داشته باشید سبزی کاملا خشک باشد) حالا سیر را حلقه حلقه کرده به همراه ادویه ها به سبزی اضافه می کنیم.

طرز تهیه بادمجان شکم پر

3. داخل هر یک از بادمجان ها مقداری از مخلوط سبزی ریخته کمی لبه های بادمجان را به هم نزدیک کرده و داخل شیشه می چینیم و لابه لای آن فلفل می گذاریم. زمانی که کل بادمجان ها آماده شدند شیشه را از سرکه پر می کنیم. درب شیشه را می گذاریم تا 30 روز بعد ترشی به عمل آید. بعد از گذشت این زمان ترشی خوش عطر و بوی ما آماده است.

طرز تهیه سوپ مرغ و سبزیجات ساده خوشمزه و مقوی

Image result for سوپ مرغ و سبزیجات


مواد لازم برای تهیه سوپ مرغ و سبزیجات

  • سینه مرغ ۴۰۰ گرم (نصف سینه)
  • پیاز ۱ عدد
  • سیب زمینی ۲ عدد
  • هویج ۲ عدد
  • سیر ۲ حبه
  • رب ۲ ق غذا خوری
  • جعفری ۱ لیوان
  • آبلمیو به مقدار لازم
  • نمک و فلفل سیاه و قرمز به مقدار لازم


طرز تهیه سوپ مرغ و سبزیجات

مرحله اول (پخت مرغ)

ابتدا سینه مرغ را با پیاز یا برگ بو و نمک بگذارید تا نیم پز شود. سپس مرغ را ریش ریش کنید، آب مرغ را صاف کرده و برای سوپ نگه می داریم.

سیب زمینی و هویچ را مکعبی یا رنده کرده و کنار بگذارید.


مرحله دوم (تفت دادن پیاز)

پیاز را نگینی خرد کرده و با زردچوبه و فلفل سیاه تفت می دهیم تا طلایی شود سپس سیر رنده شده را اضافه می کنیم تا عطر سیر خارج شود و بعد رب را اضافه کرده، خوب هم می زنیم تا بوی خامی رب گرفته شود. سپس هویج و سیب زمینی را اضافه کرده و مقداری تفت می دهیم و در آخر آب مرغی که در مرحله اول صاف کردیم را اضافه می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا هویج و سیب زمینی نیم پز شوند. سپس بعد از گذشت نیم ساعت مرغ های ریش ریش شده را اضافه می کنیم و دوباره زمان می دهیم تا سوپ خوب جا بیفتد و لعاب بی اندازد.


مرحله سوم (اضافه کردن جعفری)

بعد از اتمام زمان پخت، آبلیمو و نمک و فلفل قرمز سوپ را اندازه می کنیم و در آخر جعفری را به سوپ اضافه کرده و در ظرف سرو میریزید.

منبع: مهارت آشپزی